top of page

בע"ה

כו' מנחם אב, תשע"ט
27.08.19

 

 

 

 

 

 

לא כל הקוקטיילים כשרים לעץ

 

שלום לכולם.


לאחרונה סיפרו לי לקוחות על ניסיונות שלהם לרקוח גימורים על ידי ערבוב חומרים שונים.

 

אני רוצה להגיד/לכתוב משהו קטן בעניין.

 

"קוקטיילים" שונים של חומרים לשם יצירת גימורי עץ שונים הם "קונץ" שהאדם משתמש בו כבר מאות שנים.

 

יש לכך יתרונות וחסרונות.

יתרונות- חומרים שונים מעניקים תכונות עמידות מסוגים שונים ובמידות שונות לעץ.

חסרונות- לא באמת ממצים את מירב יכולת ההגנה שכל חומר מסוגל להעניק לעץ בפני עצמו, לדוגמא, מולקולות של חומצות שומן בילתי רוויות זה לא הדבר הכי טוב לפוליאוריתאן או שרפים שונים כאשר במקום להיות בתוך העץ הן "תקועות" בשכבת הגימור החיצונית.

 

למעט גימורים מאד מסויימים שמכילים שילובי חומרים, נראה לי שבסך הכל הבנתם את דעתי על כך שלכל חברה שנייה יש את המתכון שלה לשמן דני.

 

עד כאן הקדמה קצרה.

 

לעניינינו-

אחד ה"קוקטיילים" שהם מחוץ לקו האדום ועתידים (לרוב) לכישלון זה ערבוב בין שעווה לבין עוד משהו אחר.

שעוות עם שמן, שעוות עם וארנישים, שעוות עם ממרח תות שדה.

 

חברים, עיזבו את השעוות בכל הקשור ל"קוקטיילים".

 

למעט מיקרים מיוחדים כמו שלאק מלא, שם יש שעוות באופן טבעי בתוך השרף, שעווה תמיד נועדה להיות מיושמת לבדה ולהוות את הגימור האחרון- החיצוני ביותר.​

 

כל טוב ובשורות טובות.

אסף

 

https://www.clirishon.co.il/

 

clirishon@gmail.com

 

https://www.instagram.com/clirishon/

cocktail-1542495.jpg
bottom of page